The appearance of impropriety


„Дали ова тврдење е 100% точноили не, не е толку важно, колку што е важна перцепцијата дека тоа е така.“

Како одговор на текстот на Новица и Миша (а зашто коментари се оневозможени), ова имам да шкртнам:

From Wikipedia, the free encyclopedia
The appearance of impropriety is a phrase referring to a situation whose ethics are deemed questionable. To a layperson, without knowledge of the specific facts, the comment or action in question appears inappropriate or a violation of a rule or regulation.

прим.прев.= начин на однесување во кој јавните службеници се однесуваат во построг канон од кршење на правилото – се оградуваат од привидна претстава дека можеби го  заобиколуваат и прекршуваат правилото или имаат интерес, предрасуда што се коси со нивно правилно расудување.

Како аргумент  дека перцепцијата за овие нешта е доволна за повикување на одговорност.

Advertisements

2 thoughts on “The appearance of impropriety

  1. Коментарите намерно ги затворив бидејќи оригинално текстот се појави на НМ и таму веќе има коментирано. Па мислев дека е подобро и таму да продолжи. 🙂

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s